Visie

“Stop trying to fix me. Love me instead“
Jeff Foster

Je lichaam als spiegel

Ik werk vanuit een holistische visie. Het mens-zijn heeft verschillende niveaus zoals fysiek, mentaal en emotioneel, en deze niveaus hangen met elkaar samen. Stress, spanningen en emoties uiten zich via het lichaam. Denk aan gespannen schouders bij stress, een brok in je keel bij verdriet, hartkloppingen bij angst, of kriebels in je buik bij verliefdheid. Je lichaam is op deze manier een uitdrukking van wie je bent en hoe het met je gaat. Het weerspiegelt jouw levensverhaal, je patronen en je overtuigingen. Dit betekent voor mij dat masseren meer is dan alleen aanraking op fysiek niveau; je gehele mens-zijn kan (aan)geraakt worden.

Verbinding met jezelf

Je lichaam geeft voortdurend signalen af over je huidige gesteldheid, maar als je aandacht vooral bij je hoofd en het denken is dan herken je deze signalen niet meer. Door massage maak je contact met je lichaam en leer je jezelf beter aanvoelen.
Signalen zoals spanning, kramp, pijn of ziekte beschouw ik als een vraag om aandacht. Het heeft een helende kracht om met je aandacht helemaal aanwezig te zijn bij jezelf. In mijn praktijk nodig ik je uit om jouw lichaam te ervaren precies zoals het is op dat moment, zonder oordeel en zonder dat er iets veranderd of opgelost hoeft te worden. Zo kom je in verbinding met jezelf. Je hoeft niets te doen of te proberen. Zelfs als er weerstand is, ook daar hoeft niks mee gedaan. Alles is welkom. Juist door het stoppen met ‘doen’ ontstaat acceptatie van hoe het is. Dit geeft innerlijke rust, ruimte en vrijheid. Van daaruit kunnen veranderingen, inzichten en heling zich als vanzelf ontvouwen.